» Uutishuone » Uutiset » Opetushallituksen päivitettyjä ohjeita varhaiskasvatuksen, opetuksen ja koulutuksen järjestäjille

Opetushallituksen päivitettyjä ohjeita varhaiskasvatuksen, opetuksen ja koulutuksen järjestäjille

Opetushallitus on päivittänyt ohjeitaan kouluihin ja oppilaitoksiin paluuseen ja koronatilanteeseen liittyen. Eri koulutusastekohtaiset ohjeistukset löytyvät alla olevan linkin kautta.

Opetushallitus uusissa suosituksissa ohjeistetaan muun muassa sitä, miten tartuntoja ehkäistään ja miten tulee toimia jos varhaiskasvatuksessa, koulussa tai oppilaitoksessa havaitaan koronavirustartunta. Suositusten mukaan varhaiskasvatukseen, kouluun, oppilaitokseen tai työpaikalle ei jatkossakaan saa tulla hengitystieinfektio-oireisena ennen kuin mahdollinen koronavirustartunta on suljettu pois testeillä.

Opetushallituksen päivittämät tukimateriaalit perustuvat voimassa olevaan lainsäädäntöön, ja ne on tehty yhteistyössä opetus- ja kulttuuriministeriön, terveydenhuollon viranomaisten sekä opetuksen, koulutuksen ja kasvatuksen kentän kanssa. Materiaalit perustuvat väljyys-, hygienia- ja muiden turvallisuussuositusten osalta THL:n suosituksiin ja ohjeistuksiin. Materiaalit ovat pohjana paikallisten ohjeistusten ja toimintatapojen laatimiselle.

Varhaiskasvatuksen, opetuksen ja koulutuksen järjestäjiä suositellaan seuraamaan alueensa tilannetta ja rajoituksia sekä hyödyntää toiminnassaan tilanteen mukaan päivittyvää valtakunnallista ohjeistusta riippumatta siitä, onko se velvoittavaa vai suosittavaa.

Opetushallituksen ohjeistukset löytyvät täältä. Sivuja päivitetään jatkuvasti.

Jaa

Seuraa