» Uutishuone » Uutiset » Opetusalan työnantajat edistävät digiosaamista eri tavoin

Opetusalan työnantajat edistävät digiosaamista eri tavoin

Opetus- ja kulttuuriministeriön esittämä Uusi peruskoulu –ohjelma antaa hyviä linjauksia peruskoulun kehittämiseen. Sen toteuttamisessa on kuitenkin muistettava, että opetuksen järjestäjät ovat työnantajia siinä missä muidenkin alojen työnantajat.

Valtaosa Uusi peruskoulu –ohjelman 90 miljoonasta eurosta käytetään opettajien osaamisen vahvistamiseen. Esimerkiksi ohjelmaan sisältyvä peruskoulujen tutoropettaja- ehdotus on kannatettava ja siihen varatut lisäresurssit ovat hyvä tapa edistää koulujen digitalisaatiota. Samalla on muistettava, että tutoropettaja on vain yksi vaihtoehtoinen malli digitalisaation edistämiseen, toteutuksen voi tehdä monella muullakin tavalla.

− Opetuksen järjestäjien, eli työnantajien, mahdollisuuksia parhaan mahdollisen toimintatavan valinnassa ei tule tulevaisuudessa rajata, sanoo Sivistystyönantajien työmarkkinapäällikkö Anne Somer.

Työnantaja hakee organisaatioonsa kannalta parhaat mahdolliset ratkaisut käyttäen koko osaavaa henkilöstöään. Kouluissa myös muilla kuin opettajilla voi olla roolinsa digitalisaation osaajana ja opettajien tukijoina.

− Kokemuksemme mukaan kouluissa on monenlaista digitalisaation asiantuntijuutta, jota myös kouluyhteisössä jaetaan sekä opitaan toinen toisiltaan. Opetuksen digitalisaation lisäämisen tulee olla joustavaa ja huomioida koulujen arki, lisää Somer.

Lisätietoja,
Anne Somer
Työmarkkinapäällikkö, Sivistystyönantajat
050 345 2134

Jaa

Seuraa