» Uutishuone » Tiedotteet » Neuvotteluratkaisu Kansallisgallerian palkkausjärjestelmän muuttamisesta ja järjestelyerän jakamisesta

Neuvotteluratkaisu Kansallisgallerian palkkausjärjestelmän muuttamisesta ja järjestelyerän jakamisesta

02.10.2018

Sivistystyönantajat, Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ry, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ry ja Palkansaajajärjestö Pardia ovat 27.9.2018 saavuttaneet neuvotteluratkaisun Kansallisgallerian palkkausjärjestelmän muuttamisesta sekä järjestelyerän jakamisesta.

Kansallisgalleria on julkisoikeudellinen säätiö, jonka muodostavat Ateneumin taidemuseo, Nykytaiteen museo Kiasma ja Sinebrychoffin taidemuseo. Kansallisgalleria on maan suurin taidemuseo-organisaatio, jossa työskentelee noin 250 alan ammattilaista.

Liittojen hallinnoissa hyväksytty neuvottelutulos pohjaa viime keväänä syntyneeseen ratkaisuun. Osapuolet poikkesivat aiemmasta ratkaisusta jonkin verran neuvotellessaan Kansallisgallerialle entistä toimivamman ja oikeudenmukaisemman palkkausjärjestelmän. Keskeisin muutos palkkausjärjestelmään tehtiin henkilökohtaisten palkanosien taulukkoon, joka muuttuu nykyistä joustavammaksi ja samalla reagoivammaksi. Tehtäväkohtaisia palkanosia nostettiin osapuolten yhteisellä näkemyksellä joillain vaativuustasoilla.

Järjestelyerän suuruus on kokonaisuudessaan 1 % ja se määräytyy marraskuun 2018 palkkasumman mukaan. Palkankorotukset maksetaan 1.1.2019.

Lisätietoja,

Karoliina Huovila p. 040 521 9083
Työmarkkinalakimies, Sivistystyönantajat

Jaa

Seuraa