» Uutishuone » Uutiset » Miten sivistalainen viettää vapaa-aikaansa? Vuorossa Laura!

Miten sivistalainen viettää vapaa-aikaansa? Vuorossa Laura!

Vapaa-ajastani isoimman lohkon syö kuntapolitiikka. Olen ollut mukana Helsingin päätöksenteossa jo peräti 20 vuotta ja yhä riittää virtaa. Kuntapolitiikassa on mahdollisuus nopeastikin vaikuttaa meidän kaikkien arjen sujuvuuteen.

Tällä hetkellä olen Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan jäsen ja HKL:n johtokunnan puheenjohtaja, kaupungin kokouksia onkin viikoittain.

Viime vuosien päätöksistä olen erityisen iloinen Helsingin koulujen kunnianhimoisesta kieliohjelmasta. Kielten opetusta annetaan enemmän kuin tuntikehys määrää ja esimerkiksi A2-kieli alkaa jo kolmannella luokalla. Helsinkiläislapset voivat valita ensimmäiseksi vieraaksi kieleksi englantia, espanjaa, kiinaa, pohjoissaamea, ranskaa, ruotsia, saksaa, venäjää tai viroa.

Minulta kysytään usein, onko kaikki kuntapolitiikkaan käytetty aika sen arvoista. Sanon, että kyllä on. Toisin kuin valtakunnan politiikassa, tulokset näkyvät nopeasti. Esimerkiksi eskarissa pidettävien kielisuihkujen hyödyn näin siinä, että oma ekaluokkalaiseni halusi ehdottomasti aloittaa ensimmäisenä vieraana kielenä ranskan opinnot.


Muuten vapaa-ajan aktiviteeteistä on pakko mainita lukeminen, sillä se näkyy perheemme arjessa päivittäin. Yhdessä lasten kanssa luemme joka ilta iltasadun ja olen löytänyt äänikirjat omien kävelylenkkien iloksi

Jaa

Seuraa