» Uutishuone » Uutiset » Miten sivistalainen viettää vapaa-aikaa – vuorossa Piia

Miten sivistalainen viettää vapaa-aikaa – vuorossa Piia

Vapaa-aikaani mahtuu monenlaista tekemistä ja kokemista. Rakastan lukemista, ennen kaikkea kaunokirjallisuutta, mutta myös tietokirjoja, sarjakuvia. Äänikirjoja en vielä ole kokeillut, haluan tuntea sivut sormissa 😊 Lukemisen lisäksi harrastan kirjoittamista, teen sitä työkseni, mutta myös harrastuksena.

Lisäksi nautin kulttuurista ja taiteesta, teatterista, elokuvista ja taidenäyttelyistä. Arkeen ja juhlaan kuuluu myös ruuanlaitto ja erilaisten reseptien kokeilu. Yhteiset ruokailut perheen ja ystävien kanssa ovat hienoja yhdessä olemisen hetkiä.
Liikunta on myös minulle erittäin tärkeää, se tuo tasapainoa istumis/aivotyölle ja antaa energiaa. Omaan pakkaan kuuluu arkikävelyä, juoksua, voimajoogaa ja tennistä.

Yhteiskunnallinen vaikuttaminenkin kiinnostaa. Kahdeksan vuoden ajan olen ollut tuomassa panokseni oman asuinkuntani Turun kehittämiseen mm. sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsenenä.

Olen huomannut, että uteliailla ja aktiivisilla ihmisillä tapahtuu jatkuvaa oppimista koko ajan. Toisinaan oppiakseen uutta ja lisätäkseen aina yhtä tärkeää ymmärrystä maailman menosta, on tärkeä sukeltaa ulos omista ympyröistä. Sitä on ollut upea päästä toteuttamaan Turun yliopiston, alma materini, mentorointiohjelmassa. Olen useana vuonna toiminut valmistumisvaiheen opiskelijan mentorina ja kokemus on aina ollut yhtä huikea! Saan kuulla ja oppia nuorten näkemyksistä, ja samalla jakaa omia kokemuksia ja verkostoja, joita on vuosien varrella kertynyt. Keskustelu ja kuuntelu on aina yhtä avartavaa!

Lopuksi: yhtä tärkeää kuin tehdä, on myös oppia olemaan tekemättä mitään, pitämään taukoa suorittamisesta. Siksi vapaa-aikaani kuuluu myös soffaperunointia eli sohvalla löhöilyä, tv-sarjojen ja leffojen katsomista. Tässä kiireen tunteen täyttämässä maailmassa nykyihmisen on hyvä opetella ottamaan rennosti!

Jaa

Seuraa