» Uutishuone » Tiedotteet » Miten pidämme kaikki nuoret mukana? Keskeyttämiset kuriin opiskelijalähtöisyydellä

Miten pidämme kaikki nuoret mukana? Keskeyttämiset kuriin opiskelijalähtöisyydellä

21.05.2018

Juttusarjassamme ”Miten pidetään kaikki nuoret mukana” on vuorossa MERCURIAn toimintamalli.

Koulutukseen hakeutumista suurempi haaste on koulutuksen keskeyttäminen. Keskeyttäminen on vähentynyt sekä ammatillisessa että lukiokoulutuksessa.

Tilastokeskuksen koulutustilastojen mukaan 2015/2016 ammatillisen koulutuksen keskeytti 7,3 prosenttia ja lukiokoulutuksen 3,0 prosenttia opiskelijoista. Vuosikymmenen vaihteessa vastaavat luvut olivat 9,1 prosenttia ja 4 prosenttia. Vuosituhannen alkaessa ammatillisen koulutuksen keskeytti jopa yli 13 prosenttia.

Ammatillisessa koulutuksessa opiskelun keskeyttäminen tuntuu olevan jatkuva ongelma. MERCURIAssa keskeyttäminen on saatu vähentymään alle neljään prosenttiin. Oppilaitos lähti vastaamaan keskeyttämisiin kehittämällä koulutusta opiskelijalähtöisemmäksi, huomioimalla erilaiset oppijat paremmin. MERCURIAn mallissa keskeistä on mm.

–Yksi opettaja seuraa yhtä opiskelijaa kolmen vuoden eli koko koulussa vietetyn ajan. Opettajat myös kuuntelevat opiskelijoita ja haluavat tietää, mitä heille kuuluu.

–Osaamista voi osoittaa monella eri tavalla, ei ole vain yhtä oikeaa tapaa. Mercuriassa on useita eri menetelmiä käytössä.

–Opiskelijoille on tarjolla joustavia ja yksilöllisiä tapoja suorittaa opintoja.

–Mercuria tarjoaa työnhakupalvelua ja tekee jatkuvaa yritysyhteistyötä.

–Omaa toimintaa kehitetään koko ajan opiskelijoiden tarpeiden mukaan.

MERCURIA: joustavia ratkaisuja ja kokonaisvaltaista oppimista

Lisätietoja,

Riikka Vataja, p. 040 536 0954
Elinkeinopoliittinen asiantuntija, Sivistystyönantajat

Jaa

Seuraa