» Uutiset » Lukion tuntijakokokeiluun hakeminen ei edellytä yhteistoimintamenettelyä

Lukion tuntijakokokeiluun hakeminen ei edellytä yhteistoimintamenettelyä

Pelkkä lukion tuntijakokokeiluluvan hakeminen ei aiheuta henkilöstövaikutuksia, joiden perusteella koulutuksen järjestäjien tulisi aloittaa yhteistoimintamenettelyt.

Opetus- ja kulttuuriministeriö on käynnistänyt haun lukion tuntijakokokeiluun, joka tuo merkittävästi lisää valinnaisuutta opiskelijoille reaaliaineissa. Haku kokeiluun päättyy huhtikuussa ja päätökset tehdään toukokuun aikana. Kokeilu käynnistyy 1.8.2016 lukien ja kohdentuu noin 50 lukioon.

Kokeiluun mukaan hakevien lukioiden ei tarvitse aloittaa yhteistoimintamenettelyä pelkän luvan hakemisen perusteella. Yhteistoimintalain mukaan neuvottelut on käynnistettävä, jos henkilöstöön kohdistuu olennaisia henkilöstövaikutuksia. Lukiokokeiluun osallistumisesta mahdollisesti aiheutuvia henkilöstövaikutuksia voidaan arvioida vasta, kun tiedetään, miten opiskelijat lähtevät mukaan kokeiluun ja mitä valintoja he tekevät.

Tuntijakokokeilu tehdään opiskelijoiden valinnaisuuden lisäämiseksi. Kokeiluilla lukioihin saadaan lisää yksilöllisiä opintopolkuja, ajattelun taitoja ja valinnaisuutta. Samalla saadaan kokemuksia valinnaisemman tuntijaon ja yksilöllisempien opiskeluvalintojen toimivuudesta. Kokeilu tuottaa tietoa lukion tuntijaon kehittämiseksi. Kokeilutuntijaossa pakollisten kurssien määrä laskee 30-34 kurssiin voimassa olevan tuntijaon 47-51 kurssista.

Lisätietoja,
Anne Somer
Työmarkkinapäällikkö, Sivistystyönantajat
050 345 2134

Jaa

Seuraa