» Uutishuone » Uutiset » Lisäpanostukset koulutukseen tervetulleita

Lisäpanostukset koulutukseen tervetulleita

Keskustan puheenjohtaja, pääministeri Juha Sipilä esittää koulutusopimuksen toteuttamisen tehostamiseksi ammatilliseen koulutukseen 50 miljoonan euron lisäpanostusta, jolla palkattaisiin uusia opettajia ja ohjaajia. Sivistystyönantajat pitää lisäpanostuksia ammatilliseen koulutukseen tervetulleina.

– Ammatillinen koulutus on ollut samanaikaisesti suuren uudistuksen ja merkittävien rahoitusleikkausten pyörteessä. Yhtälö on väistämättä haastava ja jokainen euro luonnollisesti tarpeen ja tervetullut, toteaa elinkeinopoliittinen asiantuntija Riikka Vataja.

– Tehokkainta on kuitenkin suunnata lisärahoitus koulutuksen järjestäjille ilman korvamerkkiä. Tällöin kukin koulutuksen järjestäjä pystyy suuntaamaan lisäresurssit kokonaisuuden kannalta parhaalla mahdollisella tavalla, Vataja jatkaa.

Tulevalla hallituskaudella tulee rohkeasti panostaa koulutukseen ja tutkimukseen.

– Koulutukseen ja osaamiseen panostaminen vaatii pitkäjänteistä otetta, sillä tulokset nähdään vasta pidemmällä aikavälillä. Se, että lisäresurssien tarve on tunnistettu, on tervetullut merkki siitä, että seuraavalla hallituskaudella koulutus nähdään investointikohteena. Myös indeksijäädytykset tulisi poistaa, Vataja päättää.

Lisätietoja:
Riikka Vataja, p. 0405360954
elinkeinopoliittinen asiantuntija, Sivistystyönantajat

Jaa

Seuraa