» Uutishuone » Uutiset » Lapsi mukaan töihin -päivää vietetään 22.11.2019 – mukana ollaan!

Lapsi mukaan töihin -päivää vietetään 22.11.2019 – mukana ollaan!

Marraskuun 22. päivänä vietetään jälleen Suomen kansallista Lapsi mukaan töihin -päivää. Osallistumme itse ja kannustamme jäseniämme mukaan viettämään tätä hienoa teemapäivää.

Lasten on tärkeää päästä näkemään ja kokemaan, missä heille läheiset aikuiset viettävät päivänsä ja mitä työn tekeminen oikeastaan on. Myös isovanhempi, kummi tai muu lapsen läheinen aikuinen voi ottaa lapsen mukaan omalle työpaikalleen. Näin myös ne lapset, joiden vanhempien työhön vierailu ei sovellu, pääsevät mukaan.

Päivän tarkoituksena on tutustuttaa lapset aikuisten työelämän arkeen, ei teettää heillä töitä. Päivä voi sisältää tutustumiskierroksia, tai vaikka yhteisen esittelytilaisuuden. Yhteisen tekemisen ei tarvitse kestää koko päivää, työpaikalla voi viettää vain muutaman tunnin.

– Työ on läsnä arjessa ja koskettaa myös lapsia, vaikka aikuinen onnistuisikin pitämään työt työpaikalla. Lapset pohtivat yllättävänkin paljon mitä vanhempi siellä töissä tekee, toteaa Sivistystyönantajien toimitusjohtaja Teemu Hassinen.

Mallia Lapsi mukaan töihin -päivään on otettu vastaavista kansallisista päivistä, joita on vietetty esimerkiksi Yhdysvalloissa ja Isossa-Britanniassa.

Päivän pääjärjestäjinä ovat Lapsiasiavaltuutettu, Lastensuojelun Keskusliitto ja TEM, yhteistyökumppaneina EK, Akava, STTK ja SAK.

Sovi lapsen tulosta työpaikallasi etukäteen. Tärkeää on myös poissaolopyyntö koulun käytäntöjen mukaisesti.

Oman työpaikan voi ilmoittaa mukaan päivän viettoon:
www.lapsimukaantoihin.fi .

Samalla sivustolla voi myös käydä haastamassa muita mukaan ja tutustua viime vuoden kokemuksiin sekä etsiä esimerkkejä oman ohjelman järjestämiseen.

Jaa

Seuraa