» Uutishuone » Uutiset » Koulutusvientiin ideoidaan kumppanuuksia

Koulutusvientiin ideoidaan kumppanuuksia

Elinkeinoelämän keskusliitto EK järjesti 1.12. vientiyrityksille ja korkeakouluille koulutusvientiä koskevan keskustelutilaisuuden Etelärannassa.

Maailmalla on valtava kysyntä osaamisesta. Koulutusmarkkinat kasvavat kohisten ja globaalisti koulutusmenojen arvioidaan olevan 8 000 miljardia dollaria vuonna 2020. Suomalaisetkin koulutusorganisaatiot pääsevät jatkossa paremmin hyödyntämään tätä kysyntää, koska myös tutkintoon johtavan koulutuksen myynti suomalaisissa oppilaitoksissa sallitaan ensi vuoden alusta EU:n ja ETA-alueen ulkopuolisille opiskelijoille.

– Täydennyskoulutuksen ja koulutusjärjestelmien kehittämisen sekä oppimista tukevien teknologioiden ja sovellusten myynti on ollut mahdollista jo nyt. Tutkintoon johtava koulutus on kuitenkin suosituinta. On erinomaista, että suomalaiset pääsevät markkinoimaan myös sitä, toteaa EK:n koulutuspolitiikan asiantuntija Marita Aho.

– Koulutustoimialan ja muiden toimialojen yhteistyö tuottaa synergiaa myös perinteisemmässä vientitoiminnassa ja kansainvälistymisessä, jossa tuotteita ja palveluja myydään ja toimintoja perustetaan Suomen ulkopuolelle, kertoo EK:n kauppapolitiikan asiantuntija Saila Turtiainen.

Koulutusala ja teollisuus- tai palveluyritys voivat solmia kumppanuuksia ammattitaitoisen työvoiman kouluttamiseksi kansainvälistymisen kohdemaassa, jotta vientituotetta osataan siellä käyttää tai tuottaa. Esimerkiksi hammashoitolaitteita yli 120 maahan vievä Planmeca Oy kouluttaa Turun yliopiston kanssa perustamansa yhteisyrityksen avulla alan ammattilaisia ympäri maailmaa.

Sivistystyönantajat ry ja EK suunnittelevat yhteisiä koulutusvienti-tilaisuuksia vuodelle 2016.
EK:n uutinen:

Koulutusvientiin ideoidaan kumppanuuksia – ensi vuonna deittaillaan

Jaa

Seuraa