» Uutishuone » Uutiset » Koulutussäästöjen toteuttamiseen tarvitaan luottamusta ja porkkanoita

Koulutussäästöjen toteuttamiseen tarvitaan luottamusta ja porkkanoita

Hallituksen tulee luottaa korkeakoulujen ja koulutuksen järjestäjien kykyyn kehittää toimintaansa, Sivistystyönantajat ry:n uusi toimitusjohtaja Teemu Hassinen sanoo.

KM Teemu Hassinen aloitti Sivistystyönantajat ry:n toimitusjohtajana 1.9.2015. Hän siirtyi tehtäväänsä Suomen aluehallintovirastojen hallinto- ja kehittämispalveluiden johtajan tehtävästä.
− Haluamme Sivistystyönantajissa painottaa sitä, että edustamillamme aloilla on työnantajia, joilla on vastuunsa ja velvoitteensa hoidettavanaan, kuten muillakin työnantajilla. Jäsenillämme on vastuu omasta taloudesta, henkilöstöstä ja päätöksenteosta. Ne ovat itsenäisen hallintomallin ja työnantajana toimimisen keskeisiä piirteitä, sanoo Hassinen.
Opetus- ja korkeakoulualaan kohdistuu säästöjä ja muutoksia. Samaan aikaan alan toimijoiden rooli Suomen talouden nousussa tulee ymmärtää ja hyödyntää aiempaa paremmin. Hallitusohjelma tarjoaa koulutukselle ja osaamiselle huomiota, mutta myös suuria säästöjä. Tilanne on haastava.
− Koulutukselta ja tutkimukselta ei saa enää leikata rahaa. Koulutusinvestointien suhteellinen osuus muihin julkisiin menoihin verrattuna on kutistunut kymmenen vuoden ajan, toteaa Hassinen.
Koulutuksen ja tutkimuksen säästöille tulee etsiä muita vaihtoehtoja. Hallituksen kärkihankerahoituksen tulee sisältää kannusteita rakenteellisten uudistusten toteuttamiseen. Säästöjen sijaan pitää purkaa liiallista sääntelyä, luoda mahdollistavaa lainsäädäntöä ja tukea rakenteellista kehittämistä koulutuksessa ja tutkimuksessa. Mahdollistavaa lainsäädäntöä tarvitaan esimerkiksi koulutusvientiin, jonka lainsäädännön esteet tulee purkaa kaikilta koulutusasteilta.
Sivistystyönantajat ry on yli 300 opetus- ja korkeakouluorganisaatiota edustava työnantajajärjestö. Liitto on Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n 8. suurin jäsen.

Lisätietoja, Teemu Hassinen Toimitusjohtaja,
Sivistystyönantajat ry
050-5627004
Jaa

Jaa

Seuraa