» Uutiset » Koululaiset ja opiskelijat mielenilmauksen uhreina

Koululaiset ja opiskelijat mielenilmauksen uhreina

Perjantaina 18.9. järjestettävä mielenilmaus kohdistuu lapsiin ja nuoriin.
Suomessa on noin puoli miljoonaa peruskoululaista ja 100 000 lukiolaista, joiden koulumatkat vaikeutuvat huomattavasti mielenilmauksen vuoksi. Tilanne on erityisen vaikea niille tuhansille abiturienteille, jotka osallistuvat ylioppilaskirjoituksiin. Välillisesti mielenilmauksen vaikutukset ulottuvat lapsiin ja nuoriin sekä heidän perheisiinsä, vanhempien työpaikkoihin ja koko yhteiskuntaan.

Mielenilmauksen kohteena ovat hallituksen päätökset, mutta vaikutukset osuvat kuitenkin oppilaisiin, vanhempiin ja koko suomalaiseen yhteiskuntaan. Vaikutusten kohteena ovatkin ryhmät, jotka eivät ole olleet millään tavalla osallisia hallituksen harkitsemiin toimenpiteisiin.

– Mielenilmauksen inhimilliset ja taloudelliset kerrannaisvaikutukset ovat mittavat, sanoo Sivistystyönantajat ry:n toimitusjohtaja Teemu Hassinen. Tilanne on koulumatkojen osalta sekava. Varsinkin lukioon tullaan usein pitkien matkojen takaa. Jos nuori ei pääse mielenilmauksen takia ylioppilaskirjoituksiin, on seuraava mahdollisuus vasta keväällä 2016.

– Kaikilla on tahtotila saada Suomi nousuun. Erilaisista näkemyksistä huolimatta, tässä vaikeassa tilanteessa tulee kaikkien osapuolten osoittaa vastuullisuutta, toteaa Teemu Hassinen. Sivistystyönantajat ry pahoittelee vallitsevaa tilannetta, mutta ei halua, että neuvotteluyhteydet vaarantuvat. Hyvän yhteistyön edellytyksistä huolehtiminen korostuu nyt ja tulevaisuudessa.

Lisätietoja,

Teemu Hassinen
Toimitusjohtaja, Sivistystyönantajat ry
050-5627004

Jaa

Seuraa