» Uutishuone » Uutiset » Korkeakouluopettajuus sai huomiota eurooppalaisilta koulutustyönantajilta

Korkeakouluopettajuus sai huomiota eurooppalaisilta koulutustyönantajilta

Euroopan koulutustyönantajien järjestö EFEE  vieraili lokakuussa Sivistystyönantajien luona Helsingissä ja Espoossa. Järjestöt kokoontuivat kaksipäiväiseen seminaariin käsittelemään opettajuuden tukemista korkeakouluissa. Tilaisuudessa kuultiin esimerkkejä Suomesta, Iso-Britanniasta ja Hollannista. Vierailut Helsingin yliopiston Opettajien Akatemiaan ja Aalto-yliopiston Design Factoryyn pohjustivat keskusteluja.

– Koulutus ja tutkimus ovat korkeakoulujen päätehtävät. Tutkimustoiminnalle on laajasti tunnistettuja numeerisia laatumittareita, mutta koulutuksessa tällaisten kehittäminen on hankalaa. Tämä on yksi syy siihen, miksi tutkimustoiminta pääsääntöisesti kerryttää akateemisia meriittejä. Seminaarissa kuultiin lähestymistapoja opettajuuden tukemiseen ja arvostuksen lisäämiseen eri maissa ja yliopistoissa, kertoo EFEE:n varapuheenjohtaja Heikki Holopainen Sivistasta.

EFEE:n korkeakouluryhmä järjesti vierailun yhteydessä myös oman kokouksensa, jossa käsiteltiin järjestön suunnitelmia vuosille 2020-21 . Yhteisesti kiinnostaviksi teemoiksi tunnistettiin muun muassa jatkuva oppiminen ja koulutuksen digitalisaatio.

 

Lisätietoja
Heikki Holopainen, p. 0400 639 331
Elinkeinopoliittinen asiantuntija, Sivista

Jaa

Seuraa