» Uutishuone » Uutiset » Töissä Sivistassa: Työoikeus on ihmislähtöinen ja monimuotoinen oikeusala

Töissä Sivistassa: Työoikeus on ihmislähtöinen ja monimuotoinen oikeusala

Oikeusnotaari Jose Juvonen on työskennellyt Sivistan avustavana työmarkkina-asiantuntijana syyskuusta 2022. Juvonen on viidennen vuoden opiskelija Lapin yliopistosta. Hän on suorittanut kaikki notaarivaiheen aineopinnot ja myös valinnaisia opintoja työoikeudesta. Notaaritutkielman Juvonen teki EU-oikeuden työoikeudellisesta aiheesta ja tarkasteli siinä lähetettyjen työntekijöiden vähimmäispalkan määrittymistä.

Haastattelimme Juvosta siitä, miten hän kiinnostui opiskelusta oikeustieteellisessä ja juuri työoikeudesta. Lisäksi halusimme tietää, miltä työ Sivistassa on tuntunut.

– Oikeustieteellinen tuntui luontevalta valinnalta, ja on osoittautunut hyväksi alaksi, sanoo Jose Juvonen.

– Yläasteella kirkastui ajatus siitä, että haluan hakea opiskelemaan oikeustiedettä. Osittain se on myös luonnekysymys; olen aina ollut valmis neuvottelemaan ja puolustelemaan kantojani. Joten oikeustieteellinen tuntui luontevalta valinnalta, ja on osoittautunut hyväksi alaksi, Juvonen aloittaa.

– Jo opintojen alussa, ja erityisesti niiden aikana, minulle oli muodostunut kuva, että työoikeus on ihmislähtöinen ja monimuotoinen oikeusala. Opintojen ja työkokemukseni kautta olen saanut huomata, että mielikuvani on osoittautunut todeksi. Sivistassa pääsen nyt käsittelemään oikeita työelämän kysymyksiä ja se on todella mielenkiintoista. Samalla on vahvistunut, että työoikeus on minulle oikea ala, sanoo Juvonen.

– Koska työoikeus kiinnostaa minua, oli luontevaa hakea Sivistan avustavaksi työmarkkina-asiantuntijaksi. Mielikuvani työmarkkinajärjestöstä on muuttunut, kun pääsin tänne töihin. Täällä tehdään asiantuntijatyötä työelämän teemoista ja haetaan lainopillisia ratkaisuja monimutkaisiin kysymyksiin, Juvonen kertoo.

– Työyhteisö on todella mukava! Aina saa apua ja hommat on mielenkiintoisia. Opiskelujen aikana työskentelin mm. elintarvikeyrityksessä ja logistiikan puolella työntekijätehtävissä. Työoikeuden parissa työn tekeminen ei ole niin näkyvää, työsuoritus on erilainen. Asiantuntijatyö on pitkälti ajattelutyötä, eikä ajattelutyö aina näy ulospäin, pohdiskelee Juvonen.

Jaa

Seuraa