» Uutishuone » Uutiset » Jatkuvan oppimisen mahdollisuuksia parantamassa

Jatkuvan oppimisen mahdollisuuksia parantamassa

Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen on asettanut työryhmän uudistamaan jatkuvaa oppimista. Työryhmän tehtävänä on laatia ehdotus toimintamalliksi, jolla vastataan teknologian kehityksestä ja työn murroksesta aiheutuviin osaamisen kehittämisen tarpeisiin. Sivistystyönantajia edustaa työryhmässä johtaja Laura Rissanen.

Työryhmän tehtävänä on myös ehdottaa toimenpiteitä, joilla vahvistetaan taloudellisia kannusteita työuran aikaiseen opiskeluun sekä lisätään työuran aikana tapahtuvan osaamisen kehittämisen suunnitelmallisuutta. Lisäksi työryhmä tulee ehdottamaan toimenpiteitä, joilla parannetaan työn ja opiskelun yhteensovittamista ja koulutusresurssien tarkoituksenmukaista kohdentumista.

– Muuttuva työelämä asettaa suomalaisten osaamiselle jatkuvasti uusia haasteita. Ilman jatkuvaa oppimista emme saavuta hyvinvointiyhteiskunnan turvaamisen edellyttämää työllisyysastetta. Koulutusketjun kokonaistarkastelu on työssä välttämätöntä, Rissanen sanoo.

Työryhmän puheenjohtajana toimii suunnittelupäällikkö Kirsi Heinivirta opetus- ja kulttuuriministeriöstä.
Kansliapäällikkö Anita Lehikoinen opetus- ja kulttuuriministeriöstä toimii työryhmän ohjausryhmän puheenjohtajana. Ohjausryhmän jäseniä ovat kansliapäällikkö Jari Gustafsson, valtiosihteeri Martti Hetemäki ja kansliapäällikkö Päivi Sillanaukee.

Työryhmä valmistelee ehdotuksen toimenpiteiden etenemisen tiekartasta ja välittömästi käynnistettävistä toimenpiteistä 30.4.2019 mennessä. Työryhmän määräaika päättyy 31.12.2019.

Jatkuva oppiminen on vahvasti esillä Sivistan keskeisissä viesteissä, lue täältä lisää:
https://www.sivista.fi/vaikutamme/keskeiset-viestimme/

Lisätietoja,
Laura Rissanen, p. 041 540 4505
Johtaja, Sivistystyönantajat

Jaa

Seuraa