» Uutishuone » Uutiset » Henkilöstön kestävän kehityksen osaaminen vahvasti mukana ammattikorkeakoulujen yhteisessä kestävän kehityksen ja vastuullisuuden ohjelmassa

Henkilöstön kestävän kehityksen osaaminen vahvasti mukana ammattikorkeakoulujen yhteisessä kestävän kehityksen ja vastuullisuuden ohjelmassa

Ammattikorkeakoulut ovat tehneet yhteisen kestävän kehityksen ja vastuullisuuden ohjelman. Sen lähtökohtana ovat YK:n vuonna 2015 hyväksymät kestävän kehityksen tavoitteet. Yhteisen ohjelman tavoitteena on kestävä, vastuullinen ja hiilineutraali ammattikorkeakoulu vuoteen 2030 mennessä.

Ohjelman ytimessä ovat ammattikorkeakoulujen kädenjäljen vahvistaminen ja hiilijalanjäljen pienentäminen. Nämä on kuvattu 14 lupauksena ja konkreettisina toimenpiteinä, joita käynnistetään vuoden 2021 alusta.

Kestävän kehityksen ja vastuullisuuden ohjelma tulee näkymään niin koulutuksessa, tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnassa kuin johtamisessa ja henkilöstöteemoissa.

– Johtamisessa ja henkilöstöasioissa ammattikorkeakoulut lupaavat toimia taloudellisesti, ekologisesti, kulttuurisesti ja sosiaalisesti vastuullisina työnantajina, sanoo hallinto- ja henkilöstöjohtaja Jaana Tolkki Kareliasta.

– Jaana Tolkki toimii vetäjänä ohjelman henkilöstön kestävän kehityksen osaamisen ryhmässä.

Jaana Tolkki toimii vetäjänä ohjelman henkilöstön kestävän kehityksen osaamisen ryhmässä.

– Ohjelma on erittäin hyvä esimerkki ammattikorkeakoulujen yhteisestä työskentelystä ajankohtaisissa ja tärkeissä kysymyksissä.

Henkilöstön kestävän kehityksen osaamisen ryhmässä on jäseniä kymmenestä eri ammattikorkeakoulusta, Tolkki kertoo.

Työryhmä on laatinut yhteistoiminnallisesti ohjelmaan johtamiseen ja henkilöstön osaamiseen liittyvät lupaukset ja toimenpiteet.

– Ryhmä on kokoontunut viikoittain Teamsissa lokakuusta alkaen ja työ jatkuu seuraavaksi ohjelman toimenpiteiden koordinoinnissa. Tehtävämme on laatia ja toteuttaa ammattikorkeakouluille kysely, jossa kartoitetaan henkilöstön ajatuksia kestävästä kehityksestä. Kyselyn tulosten pohjalta laaditaan ammattikorkeakoulujen yhteinen tiekartta 2030 vuoteen saakka ja siinä määritellään ammattikorkeakouluhenkilöstön kestävän kehityksen ja vastuullisuuden osaamisen tavoitteet ja askelmerkit, sanoo Tolkki.

Kestävä, vastuullinen ja hiilineutraali ammattikorkeakoulu

Jaa

Seuraa