» Uutishuone » Uutiset » Hallitus tunnusti Suomen osaamisen arvon

Hallitus tunnusti Suomen osaamisen arvon

Hallituksen kehysriihessä koulutukseen ja tutkimukseen ei kohdistettu enää säästöjä. Suunta on oikea, koska koulutus ja tutkimus ovat kantaneet suhteessa suurimman taakan julkisen talouden tasapainottamisesta

Hallitus päätti kompensoida kehysriihessä tehtyjen uusien indeksileikkausten vaikutukset opetus- ja kulttuuriministeriön valtionosuusindeksiin sekä yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen määrärahaindeksiin sekä tehdä lisäpanostuksia erityisesti korkeakoulutuksen opetukseen.

− Suomen hyvinvoinnin ja talouskasvun kannalta ratkaisevassa roolissa ovat osaava työvoima, innovaatiot ja tuottavuuden kasvu. Ne eivät synny itsestään, vaan edellyttävät korkeaa osaamista, sanoo Sivistystyönantajien toimitusjohtaja Teemu Hassinen.

Kehysriihipäätöksellään hallitus osoitti, että Suomen osaamispääomasta halutaan jatkossakin pitää huolta. Kansainvälisten arvioiden mukaan osaamispääomamme on jo puolitoistakertainen kone- ja laitekantaan verrattuna.

− Seuraava merkittävä paalu Suomen talouden, työllisyyden ja hyvinvoinnin kasvun kannalta on kilpailukykysopimuksen ja sen soveltamisneuvottelujen vieminen maaliin sovitusti todellista työaikaa ja paikallista sopimista lisäämällä. Soveltamisneuvotteluissa vaaditaan vastuullista ja tulevaisuuteen katsovaa otetta kaikilta osapuolilta, toteaa Hassinen.

Lisätietoja:
Teemu Hassinen
Toimitusjohtaja, Sivistystyönantajat
050-5627004

Jaa

Seuraa