» Uutishuone » Uutiset » Globalisaatio on kaikessa toiminnassa ohjaava tekijä – koulutusperäistä maahanmuuttoa ja kansainvälisiä kumppanuuksia

Globalisaatio on kaikessa toiminnassa ohjaava tekijä – koulutusperäistä maahanmuuttoa ja kansainvälisiä kumppanuuksia

Sivistystyönantajat on uudistanut strategiaansa. Uudistettu strategia julkistetaan syyskokouksessamme 7.11.2019. Osana strategiatyötä olemme tunnistaneet, yhdessä jäsentemme ja sidosryhmiemme kanssa, alaamme liittyviä muutosvoimia.

Toimintaympäristöömme vaikuttavia voimia ovat: teknologinen kehitys, globalisaatio, työn muutos, yhteistyö ja verkostot sekä julkinen talous. Lisäksi osaamisen kehittämisen merkitys tulee tulevaisuudessa korostumaan.

Sivista luo edellytyksiä osaamiselle, tutkimukselle ja sivistykselle sekä uudistaa työelämää. Toimialana emme vain reagoi muutosvoimiin, vaan olemme luomassa ja kehittämässä niitä. Haluamme yhdessä jäsentemme kanssa rakentaa maailman parhaat edellytykset sivistykselle ja osaamiselle

Olemme haastatelleet jäseniämme alaamme vaikuttavista muutosvoimista. Globalisaation teemoja kommentoi Saimaan ammattikorkeakoulun, Saimian, rehtori Merja Heino.

Miten monin eri tavoin globalisaatio näkyy toiminnassanne?

– Saimia on osa LUT-korkeakoulukonsernia ja globalisaatio näkyy lähtökohtaisesti sekä konsernin strategisissa tavoitteissa että sieltä Saimialle, tulevalle LAB-ammattikorkeakoululle, asetetuissa tavoitteissa. Globalisaatio on kaikessa toiminnassa ohjaava tekijä, sanoo Heino.

– Olemme pitkään olleet Suomen ykkönen henkilöstön ja opiskelijoiden kansainvälisissä vaihdoissa. Sitä kautta on luotu pohjaa syvemmälle yhteistyölle kansainvälisten kumppaneiden kanssa. Tavoitteita on asetettu lukuvuosimaksuihin, kansainväliseen TKI- työhön sekä koulutusvientiin, Heino kertoo.

Miten suomalaiset oppilaitokset ja korkeakoulut pystyvät parhaiten hyötymään globalisaatiosta tulevaisuudessa?

– Koulutusperäiseen maahanmuuttoon on saatava joustavampia käytänteitä. On pystyttävä nykyistä paremmin mahdollistamaan opiskelijoiden opintojen aikainen työelämäyhteistyö ja valmistumisen jälkeinen työllistyminen, toteaa Heino lopuksi.

 

Rehtori Merja Heino

 

Jaa

Seuraa