» Uutishuone » Uutiset » Eurooppalaiset järjestöt esittävät EU:n tutkimusbudjetin nostoa 120 miljardiin euroon

Eurooppalaiset järjestöt esittävät EU:n tutkimusbudjetin nostoa 120 miljardiin euroon

Sivistystyönantajat ja Euroopan koulutustyönantajat (EFEE) ovat liittyneet eurooppalaisten korkeakouluyhdistysten vetoomukseen EU:n tutkimus- ja innovaatiobudjetin nostamiseksi 120 miljardiin euroon vuosille 2021-27. Komission esitys Horisontti Eurooppa-rahoitukselle on n. 100 miljardia euroa. Arviolta nykyisestä Horisontti2020-ohjelmasta tulee Suomeen 1,1-1,3 miljardia euroa.

– EU ja sen jäsenmaat tarvitsevat menestyäkseen osaavia ihmisiä, korkeatasoista tutkimusta ja innovatiivisia yrityksiä. EU:n tutkimusrahoitus parantaa eurooppalaista osaamispohjaa ja tuottaa ratkaisuja suuriin globaaleihin haasteisiin, sanoo Sivistan asiantuntija Heikki Holopainen.

Suomi on osallistunut EU:n tutkimus- ja innovaatio-ohjelmiin 1990-luvun alusta lähtien. Ohjelmat ovat olleet Suomelle menestys taloudellisesti, mutta erityisesti tutkimuksen laadun nostajina ja kansainvälisyyden lisääjinä.

Viime vuosina EU:n rahoituksella on Suomessa kehitetty muun muassa kestävämpiä aurinkopaneeleja, uudenlaisia biomuoveja ja geeniterapiaa sydänsairauksiin.

EU-yhteistyötä tekevät organisaatiot voivat liittyä vetoomukseen täältä

Lue myös Sivistystyönantajien viestit EU-päättäjille tästä.

Lisätietoja:
Heikki Holopainen, p. 0400 639 331
Elinkeinopoliittinen asiantuntija, Sivista

Jaa

Seuraa