» Uutishuone » Uutiset » EU:n elvytyspaketissa painottuu koulutuksen ja tutkimuksen merkitys

EU:n elvytyspaketissa painottuu koulutuksen ja tutkimuksen merkitys

Hallitus antoi tänään selonteon eduskunnalle EU:n elvytysrahaston käytöstä. Kestävän kasvun ohjelman nimellä kulkevassa paketissa korostuu koulutuksen sekä tutkimus- ja innovaatiotoiminnan rooli talouden elpymisessä.

– Hallituksen esittämät painopisteet ovat erittäin hyviä. Painopisteitä on syytä tukea myös valtion omassa budjetissa, jotta koronapandemiasta toivutaan kestävällä tavalla myös pitkällä aikavälillä, muistuttaa johtaja Laura Rissanen Sivistystyönantajista.

EU:n elvytyspaketti on kokonaisuudessaan noin 750 miljardia euroa, josta hieman yli puolet toteutetaan lainoina ja sekä jyvityksillä EU:n omiin ohjelmiin. Noin 312 miljardin euron avustuspaketista Suomen osuus on ennakkoarvioiden mukaan noin 2,3 miljardia euroa.

– Kyseessä on historiallisen suuri avustuspaketti. Komission on syytä olla tiukkana siinä, että rahoitus todella kohdentuu uudistumiseen ja elinvoimaa lisääviin hankkeisiin. Viisaasti käytettynä rahoitus auttaa koko EU:ta kestävän kasvun uralle, toteaa Sivistystyönantajien johtava asiantuntija Heikki Holopainen.

EU-selonteko löytyy tästä.

Lisätietoja:
Johtaja Laura Rissanen, p. 041 540 4505
Johtava asiantuntija Heikki Holopainen, p. 040 063 9331

Jaa

Seuraa