» Uutishuone » Uutiset » EK:n sääntömuutos mahdollistaa työmarkkinoiden uudistamisen

EK:n sääntömuutos mahdollistaa työmarkkinoiden uudistamisen

Sivistystyönantajat ry pitää Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n työmarkkinaroolia koskevaa sääntömuutosta hyvänä muutoksena kohti joustavampaa ja eri toimialojen tarpeita paremmin huomioivaa työmarkkinamallia.

Elinkeinoelämän keskusliitto EK ilmoitti tänään liiton sääntömuutoksesta, jonka mukaan EK:n rooli työmarkkinakysymyksissä muuttuu. EK ei tee jatkossa jäsenliittoja velvoittavia suosituksia palkkaratkaisuista tai laajempia tulopoliittisia kokonaisratkaisuja.
Keskitetyllä tulopolitiikalla on ollut suuri merkitys aikaisempien vuosikymmenten talouskehityksen ohjaamisessa. Siirtyminen kohti nykyistä joustavampaa ja toimialojen eroja paremmin huomioivaa työmarkkinamallia luo perustaa työehtosopimusten alakohtaiselle kehittämiselle.

Sääntömuutos muuttaa EK:n roolia neuvottelutoiminnan osalta koordinoijan rooliin.

− EK:n rooli on jatkossakin hyvin merkittävä, mutta nyt mahdollistuu aiempaa joustavammin toimialojen joskus hyvinkin erilaisten tarpeiden huomiointi. Tämä on omiaan tuomaan suomalaiseen työmarkkinapolitiikkaan sen kaipaamaa dynaamisuutta, sanoo Sivistystyönantajat ry:n toimitusjohtaja Teemu Hassinen.

− Työmarkkinatoiminnassa niin liittojen kuin paikallisten toimijoiden välillä luottamuksellisten neuvottelusuhteiden ja tiiviin vuorovaikutuksen merkitys korostuu entisestään, Hassinen jatkaa.

Lisätietoja,

Teemu Hassinen
Toimitusjohtaja, Sivistystyönantajat ry
050-5627004

Jaa

Seuraa