» Uutishuone » Uutiset » Arene ammattikorkeakoulujen sanansaattajana jo 25 vuotta

Arene ammattikorkeakoulujen sanansaattajana jo 25 vuotta

Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene täyttää tänä keväänä 25 vuotta. Ammattikorkeakoulukokeilut käynnistyivät 1990-luvun alussa ja vuosikymmenen puolivälissä alkoi järjestelmän vakinaistaminen. Ammattikorkeakoulujen keskinäinen yhteistyö starttasi heti kokeilujen alkaessa. Väliaikaisten AMK:ien johtavat rehtorit kokoontuivat 14.4.1992, mikä oli alku ammattikorkeakoulujen johdon yhteistyölle. Keväällä 1996 perustettiin ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene ry.

Arene on kasvanut kahdessakymmenessäviidessä vuodessa AMK:ien yhteistyön vetäjäksi sekä merkittäväksi ja arvostetuksi koulutus- ja TKI-kentän vaikuttajaksi. Miten tähän on tultu ja millaiseksi Arene kehittyy tulevina vuosina? Kysyimme tätä Arenen hallituksen puheenjohtaja Mervi Vidgréniltä ja Arenen toiminnanjohtaja Petri Lempiseltä.

Petri, miten kuvailisit 25-vuotiasta Arenea ja sen kehittymistä?

  • 25-vuotta täyttävä Arene on tarmokas verkosto-organisaatio, joka tunnetaan ammattikorkeakouluissa ja meidän sidosryhmiemme parissa.

Arenen toiminta perustuu lukuisiin verkostoihin, joista tärkeimmät ovat tietysti rehtorit. Heidän lisäksi yhteistyö nojaa koulutuksen, TKI-toiminnan, talous- ja tietohallintojen, kv-päälliköiden ja kirjastojen verkostoihin.

Verkostoissa toimivat asiantuntijat ja johtajat muodostavat huikean yhteisön, joka on hienoin ammatillinen verkosto, missä olen työurani aikana saanut työskennellä.

Mervi, millaisena Arene juhlii kolmikymppisiä?

  • Uskon, että tulevina vuosina Arene vahvistaa rooliaan työelämäläheisen ammatillisen korkeakoulutuksen edunajajana. Arene nähdään luotettavana ja vahvasti verkottuneena toimijana, joka tarjoaa ammattikorkeakoulutoimijoille yhteiskehittämisen alustoja. Arene tukee osaltaan sitä, että ammattikorkeakoulujen avainpelaajan rooli aluekehittämisen ytimessä kirkastuu.

Uskon myös, että Arenen teemoina on tulevaisuudessakin digitalisaatio, kestävää kehitys ja kansainvälistyminen. Arene tukee maan eri alueilla olevien ammattikorkeakoulujen strategioidensa mukaista toimintaa. Arenella on tulevaisuudessakin vahvat sidosryhmäkumppanuudet ja yhdessä teemme ammattikorkeakoulujen tekemistä näkyväksi, jolla pystymme kuvamaan myös ammattikorkeakoulujen vaikuttavuutta.

 

Arene on Sivistystyönantajille yksi tärkeimmistä kumppaneista

Yhteistyö Sivistan ja Arenen välillä on tiivistä: yhteistä vaikuttamista, yhteisiä tilaisuuksia, tiedonvaihtoa ja suunnittelua. Organisaatioiden toimistot sijaitsevat samoissa tiloissa, mikä mahdollistaa myös arkiset kohtaamiset ja tehokkaan hiljaisen tiedon siirtymisen.

  • Sivista onnittelee 25-vuotiasta Arenea ja kiittää erinomaisesta yhteistyöstä suomalaisen korkeakoulutuksen puolesta! On hienoa edistää yhteistä asiaa vaikuttavan kumppanin kanssa. Odotamme innolla, että pääsemme taas kasvokkaisiin tapaamisiin Arenen väen kanssa toimistolla, sanoo Sivistan toimitusjohtaja Teemu Hassinen.

Jaa

Seuraa