» Uutishuone » Uutiset » Ammattiliitto Pron tasa-arvopalkinto Sivistystyönantajille ja Suomen yliopistoille

Ammattiliitto Pron tasa-arvopalkinto Sivistystyönantajille ja Suomen yliopistoille

Ammattiliitto Pro on myöntänyt tänään 4.11. vuoden 2022 tasa-arvopalkinnon Sivistalle ja Suomen yliopistoille. Pro antaa vuosittain tunnustuksen tasa-arvoa parantavalle työelämäteolle. Valinnan teki Ammattiliitto Pron hallitus.

Tunnustus myönnettiin Suomen yliopistoille ja Sivistalle yliopistojen yleiseen työehtosopimukseen keväällä 2022 tehdystä perhevapaaratkaisusta. Pro, JHL ja JUKO ja Sivista sopivat yliopistojen yleiseen työehtosopimukseen vanhemmille yhtä pitkän, 32 arkipäivän pituisen palkallisen vanhempainvapaan. Tämän lisäksi synnyttävä vanhempi voi pitää 40 arkipäivää palkallista raskausvapaata. Perhevapaaratkaisusta aiheutuvat lisäkustannukset katettiin siten, että yliopistosta itse irtisanoutuvien lomaraha puolitettiin.

– Tämä on hieno tunnustus, koska tasa-arvo ja yhdenvertaisuus ovat yliopistoissa tärkeitä arvoja. Olemme lisäksi tyytyväisiä siitä, että löysimme ratkaisun yhdessä neuvottelemalla ja kumpikin osapuoli pystyi tekemään kompromisseja, Sivistan työmarkkinajohtaja Hanne Salonen iloitsee.

– Työehtojen kehittäminen on yhteistyötä. Se voi onnistua vain keskinäisen arvostuksen ja luottamuksen kautta, niin paikallisella kuin liittotasolla. Perhevapaaratkaisun syntyminen on hieno osoitus yhteistyökyvystä. Arvostamme korkealle Pron esimerkillisyyttä tuoda esille yhteistyön merkitystä myös tämän tasa-arvopalkinnon kautta. Kanssanne on hyvä jatkaa yhteistyötä, toteaa Sivistan toimitusjohtaja Teemu Hassinen.

Lisätietoja:

Hanne Salonen, työmarkkinajohtaja p. 040 520 4877

Teemu Hassinen, toimitusjohtaja p. 050 562 7004

Jaa

Seuraa