» Uutishuone » Uutiset » Ajankohtaisia koronaohjeita koululaisille, opiskelijoille sekä koulujen ja oppilaitosten henkilöstölle

Ajankohtaisia koronaohjeita koululaisille, opiskelijoille sekä koulujen ja oppilaitosten henkilöstölle

Koronaepidemia on tasaantunut helmi- ja maaliskuun aikana ja rajoitusten keventyessä epidemiantorjunta perustuu jatkossa ensisijaisesti ihmisten omaehtoisiin toimiin tartuntojen leviämisen estämiseksi. THL julkaisi 4. helmikuuta 2022 kotitestausohjeen koululaisille, opiskelijoille sekä koulujen ja oppilaitosten henkilökunnalle.

Ohjeen mukaan oppilas, opiskelija tai henkilökuntaan kuuluva voi tehdä testin, jos hänellä on koronavirukseen viittaavia oireita. Testi tehdään kotona itsenäisesti tai vanhemman valvonnassa testipakkauksen ohjeiden mukaisesti. Testaamista ei suositella, jos henkilö on sairastanut joko virallisella tai kotitestillä varmistetun koronavirusinfektion edeltävän kolmen kuukauden aikana. Koulu tai oppilaitos ei opasta testin tekemisessä eikä kerää tietoa testituloksista.

Jos testitulos on negatiivinen, mutta oireet jatkuvat, testin voi toistaa 1–2 kertaa kahden vuorokauden välein. Positiivinen testitulos tarkoittaa, että henkilöllä on koronavirus ja tällöin hänen tulisi noudattaa ensisijaisesti paikallisten tai alueellisten tartuntatautiviranomaisten suosituksia esimerkiksi kontaktien välttämisestä.

Lisätietoa testin tekemisestä ja kotitesteistä:

Kotitestausohje koululaisille, opiskelijoille sekä koulujen ja oppilaitosten henkilökunnalle 

Koronaviruksen kotitestit

Jaa

Seuraa