» Uutishuone » Uncategorized » Mitä älyä tekoälyssä? Tule kuulemaan ja keskustelemaan Helsingin yliopiston Tiedekulmaan 26.9. kello 14-16

Mitä älyä tekoälyssä? Tule kuulemaan ja keskustelemaan Helsingin yliopiston Tiedekulmaan 26.9. kello 14-16

Voiko tekoäly auttaa meitä tekemään viisaita päätöksiä tai pitämään stressitasot kurissa? Näihin kysymyksiin etsitään vastauksia Tiedekulman paneelikeskustelussa

Tekoälystä puhutaan paljon työelämän ja teknologian näkökulmasta, mutta minkälaisia mullistavia vaikutuksia sillä on ihmisten tavalliseen arkielämään? Tätä kartoitetaan Mitä älyä tekoälyssä? -paneelikeskustelussa, jonka UNIFI ja Sivistystyönantajat järjestävät Helsingin yliopiston Tiedekulmassa keskiviikkona 26.9.

– Tekoäly on niin merkittävä ilmiö, että haluamme omalta osaltamme olla edistämässä siitä käytävää kansalaiskeskustelua ja tuoda esiin tärkeitä näkökohtia myös poliittisen päätöksenteon tueksi, kertoo Suomen yliopistojen rehtorineuvoston toiminnanjohtaja Leena Wahlfors.

Paneelissa tarkastellaan muun muassa sitä, voiko tekoäly auttaa meitä tekemään viisaita päätöksiä, tulemaan toimeen toistemme kanssa ja pitämään huolta terveydestämme. Ratkaiseeko Google-haku tulevaisuudessa moraaliset ongelmat ja voiko mutkikkaat oikeusjutut antaa tekoälyn hoidettavaksi?

Keskustelemassa aiheesta ovat Rauhankone-teoksen kirjoittanut professori Timo Honkela, suomalaisia kouluttavassa tekoälyhaasteessa mukana olevan Reaktorin johtaja Hanna Hagström, tekoälyn moraalia tarkastellut filosofian professori Arto Laitinen, teknologian mahdollisuuksia viranomaistoiminnassa tutkiva tohtorikoulutettava Jenni Hakkarainen ja hyvinvointi- ja terveyssovelluksiin perehtynyt tietotekniikan professori Pekka Neittaanmäki. Paneelin juontaa Tiede-lehden päätoimittaja Jukka Ruukki.

– Tällä joukolla saadaan varmasti aikaiseksi mielenkiintoinen ja avartava keskustelu. Toivottavasti meillä on paneelin jälkeen myös parempi käsitys siitä, minkälaisia taitoja itse kunkin pitäisi opetella pystyäkseen hyödyntämään tekoälyn mahdollisuuksia, sanoo Sivistystyönantajien toimitusjohtaja Teemu Hassinen.

Paneeli järjestetään Tiedekulmassa 26.9. kello 14-16, ja tapahtuma on kaikille avoin ja ilmainen. Keskustelua pystyy seuraamaan myös verkosta livelähetyksenä. Linkki ilmestyy lähiaikoina tapahtuman Facebook-sivuille.

Tervetuloa viettämään kiintoisa kaksituntinen tekoälypohdintojen parissa!

Lisätietoja:

Anna Humalamäki Piia Alvesalo
viestinnän asiantuntija viestintäpäällikkö
Suomen yliopistojen rehtorineuvosto UNIFI ry Sivistystyönantajat
puh. 050 501 0559 puh. 040 860 9233