» Uutishuone » Tiedotteet » Sivistan työehtosopimuksia uudistettu yksityisellä opetusalalla ja ammatillisissa aikuiskoulutuskeskuksissa

Sivistan työehtosopimuksia uudistettu yksityisellä opetusalalla ja ammatillisissa aikuiskoulutuskeskuksissa

Yksityisen opetusalan ja ammatillisten aikuiskoulutuskeskusten työehtosopimuksista 5.8.2022 saavutetut neuvottelutulokset on hyväksytty liittojen hallinnoissa. Kummankin työehtosopimuksen voimassaoloaika on 9.8.2022-31.3.2024. Työehtosopimuksissa osapuolina ovat Sivistystyönantajat, Opetusalan ammattijärjestö OAJ, Ammattiliitto Jyty ja Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL.

– Olemme tyytyväisiä, että kuusi kuukautta kestäneet neuvottelut saatiin vihdoin päätökseen. Keväinen kunta-alan sovittelulautakunnan ratkaisu sotki neuvotteluitamme, mutta lopputulokseen se ei päässyt vaikuttamaan, Sivistan työmarkkinajohtaja Hanne Salonen toteaa.

Työehtosopimuksen kustannusvaikutukset sopimuskaudella noudattavat yleistä linjaa, minkä lisäksi 1.8.2022 voimaan tullut perhevapaauudistus tuotiin työehtosopimukseen tasa-arvoisella ja yhdenvertaisella tavalla. Perhevapaauudistuksen tuomia lisäkustannuksia kompensoitiin työehtosopimusta kehittämällä.

Yksityisen opetusalan työehtosopimuksen piiriin kuuluvat ammattikorkeakoulut, ammatilliset oppilaitokset, yleissivistävät ja vapaan sivistystyön oppilaitokset, urheiluopistot sekä taiteen perusopetus. Yksityisen opetusalan työehtosopimuksen piirissä työskentelee yhteensä noin 24 000 työntekijää. Ammatillisten aikuiskoulutuskeskusten työehtosopimuksen piirissä noin 1 100 työntekijää.

 

Lisätietoja:
Hanne Salonen, työmarkkinajohtaja
Sivista
puh. 040 520 4877

Jaa

Seuraa