» Uutishuone » Tiedotteet » OAJ:n jäsenmaksujen perintä yksityisellä opetusalalla lopetetaan toistaiseksi

OAJ:n jäsenmaksujen perintä yksityisellä opetusalalla lopetetaan toistaiseksi

Sivista on päättänyt, etteivät sen jäsenet yksityisellä opetusalalla peri työehtosopimukseen perustuen OAJ:n jäsenten jäsenmaksuja palkoista 23.5.2022 lukien. Päätös on voimassa toistaiseksi, kunnes työehtosopimus saadaan taas voimaan. Sivistan päätöksen taustalla on pitkittyneet työehtosopimusneuvottelut, joita OAJ on toukokuun aikana vaikeuttanut entisestään.

Neuvotteluita on jatkettu valtakunnansovittelijan toimistolla huhtikuusta lähtien. Palkansaajajärjestöt ilmoittivat yksityisen opetusalan lakoista huhtikuussa ja toteuttivat lakkoja yksityisissä oppilaitoksissa 3.–10.5. Sovittelija on antanut kaksi yleisen linjan mukaista sovintoehdotusta, joista viimeisimmän 29.4. Sivista, Jyty ja JHL olisivat hyväksyneet, mutta OAJ ainoana hylkäsi tämänkin ehdotuksen.

Yksityisen opetusalan työehtosopimus solmitaan Sivistan, OAJ:n, JHL:n ja Jytyn välillä ja työehtosopimuskausi päättyi 31.3.2022. Yksityisellä opetusalalla työskentelee yhteensä noin 24 000 työntekijää ja sen piiriin kuuluvat ammattikorkeakoulut, ammatilliset oppilaitokset, yleissivistävät ja vapaan sivistystyön oppilaitokset, urheiluopistot sekä taiteen perusopetus.

Lisätietoja:
Hanne Salonen p. 0405204877
Työmarkkinajohtaja, Sivista

Jaa

Seuraa