» Uutishuone » Tiedotteet » OAJ, JHL ja Jyty uhkaavat laittomalla lakolla yksityisellä opetusalalla

OAJ, JHL ja Jyty uhkaavat laittomalla lakolla yksityisellä opetusalalla

Ammattiliitot OAJ, JHL ja Jyty antoivat Sivistalle yksityistä opetusalaa koskevan lakkovaroituksen 4.4.2022. Työehtosopimuksen nimenomaisen määräyksen mukaan työrauha on kuitenkin voimassa työehtosopimusneuvotteluiden ajan siihen saakka, kunnes jompikumpi osapuoli on todennut neuvottelut päättyneiksi.  

   –  Neuvotteluita käytiin viimeksi lauantai-iltana 2.4.2022, eikä tässä tapaamisessa kumpikaan osapuolista päättänyt neuvotteluita. Maanantainen lakkoilmoitus tuli Sivistalle yllätyksenä, eikä sen niin kuulu mennä, työmarkkinajohtaja Hanne Salonen toteaa.  

Annettu lakkovaroitus rikkoo yhdessä sovittua työrauhakirjausta ja lakkoilmoitus on näin ollen työehtosopimuksen ja työehtosopimuslain vastainen. Myös lakko toteutuessaan olisi laiton. Sivista tulee saattamaan asian vireille työtuomioistuimessa ja vaatimaan hyvityssakkoja OAJ:lle, JHL:lle ja Jytylle.  

Koska asia siirtyy työtuomioistuimen käsiteltäväksi, ei valtakunnansovittelija voi Sivistan käsityksen mukaan ottaa työriitaa käsiteltäväkseen 4.4.2022 annetun lakkoilmoituksen perusteella. 

Lisätietoja:  
Hanne Salonen 
Työmarkkinajohtaja, Sivistystyönantajat 
040 520 4877 

Jaa

Seuraa