» Uutishuone » Tiedotteet » Kehysriihestä odotetut ratkaisut tieteen, tutkimuksen ja koulutuksen osalta

Kehysriihestä odotetut ratkaisut tieteen, tutkimuksen ja koulutuksen osalta

Sivistystyönantajat on tyytyväinen siihen, että hallitus teki kehysriihessä odotetut päätökset tiede- ja tutkimusrahoituksen sekä ammatillisen koulutuksen rahoituksen osalta. TKI-rahoitusta kasvatetaan 350 miljoonaa euroa suhteessa aiempaan kehykseen, T&K verokannustin otetaan käyttöön 2023 alusta ja ammatillisen koulutuksen rahoitusta vahvistetaan pysyvästi 50 miljoonaa euroa vuodesta 2023 alkaen.

–   Aiemmat päätökset tiedeleikkauksista olivat ristiriidassa laajasti jaetun tavoitteen kanssa nostaa Suomen tki-rahoitus verrokkimaiden tasolle, leikkausten peruminen onkin erinomainen uutinen, Sivistan johtaja Laura Rissanen sanoo.

–   Päätös yksityisiä investointeja vauhdittavan T&K-verokannustimen käyttöönotosta on myös tervetullut. Kestävän kasvun varmistamiseksi on tärkeää vahvistaa koko TKI-järjestelmäämme ja varmistaa osaltaan Suomen kilpailukykyä ja vetovoimaisuutta.

Ammatillisen koulutuksen rahoituksen osalta Sivistystyönantajat taas on korostanut koko hallituskauden sitä, että määräaikainen rahoitus johtaa etenkin opetuksen ja ohjauksen osalta poukkoilevaan toimintaan.

–   Mikäli rahoitusta ei olisi jatkettu nyt sovitulla 50 miljoonalla eurolla vuodesta 2023 eteenpäin, olisi se väistämättä johtanut merkittäviin henkilöstövähennyksiin. Lisärahoitus on mahdollistanut esimerkiksi yksilöllisempää ohjausta ja täsmätukea niille opiskelijoille, joiden opinnot eivät ole syystä tai toisesta edenneet.

–   Laajennetun oppivelvollisuuden toimeenpanon onnistumisen osalta rahoitustason vakiinnuttaminen korkeammalle 80 miljoonan tasolle olisi ollut keskeistä, Rissanen jatkaa.

Lisätietoja:
Johtaja Laura Rissanen
041 540 4505
laura.rissanen (at) sivista.fi

Jaa

Seuraa