» Uutishuone » Lausunnot » Sivista lausui erityisavustuksesta tilapäisen suojelun piirissä olevien lasten varhaiskasvatukseen

Sivista lausui erityisavustuksesta tilapäisen suojelun piirissä olevien lasten varhaiskasvatukseen

Sivista pitää avustusta erittäin tarpeellisena ja perusteltuna. Tilapäisen suojelun piirissä olevien lasten pääsyä varhaiskasvatukseen edistämällä tuetaan erityisen haavoittuvaisessa asemassa olevien lasten hyvinvointia sekä oppimista. Sivista katsoo, että turvallisen arjen ja kasvuympäristön tarjoaminen sotaa paenneille lapsille on tärkeä osa Suomen vastuuta länsimaisena demokratiana.

Sivista katsoo, että avustuksen myöntöperusteet ovat sinällään selkeät, joskin avustuksen piiriin kuuluvien lasten tunnistaminen voi olla käytännössä haastavaa. Sivista pitää tarkoituksenmukaisena, että avustusta voi käyttää myös kunnalle syntyviin yksityisen varhaiskasvatuksen hankinta- ja tukikustannuksiin. Sivista katsoo, että tavoitteen mahdollisimman laajaa toteutumista edistäisi se, että kuntien lisäksi myös yksityiset varhaiskasvatuksen tuottajat voisivat hakea erityisavustusta suoraan.

Lue koko lausunto

Lisätietoja: elinkeinopoliittinen asiantuntija Annakaisa Tikkinen, p. 040 356 6082