» Uutishuone » Blogi » Yhdessä kohti tulevaa

Yhdessä kohti tulevaa

Anne Somer, 15.08.2018

Kesäloma on ohi ja töihin on palattu levänneenä ja akut ladattuna. Nyt onkin aika ottaa suunta kohti syksyä.

Tänä vuonna kesäloma tuntui erityisen tärkeältä ja ansaitulta. Takana oli pitkä ja monivaiheinen neuvottelutalvi jatkuen maaliskuun alkuun asti. Neuvottelukierros oli vaiherikas ja monia asioita tapahtui ensimmäistä kertaa liiton historiassa. Sopimukset saatiin kuitenkin kaikkien työehtosopimusten osalta onnistuneesti maaliin. Värikäs neuvottelukierros tuli myös analysoitua jo ennen kesälomia. Meidänkin toiminnastamme löytyi kehitettävää ja analyysista saatiin paljon oppia tulevaan.

Kiitos neuvottelu-urakasta kuuluu kaikille neuvotteluissa mukana olleille ja siinä tukeneille. Erityisesti kiitos kuuluu hallinnoille, työnantajaryhmille ja kaikille jäsenille. Teidän tukenne ja mukanaolo kaikissa käänteissä oli todella tärkeää!

Neuvottelutoiminta on jatkuvaa yhteistyötä

Paljon asioita jäi sovittavaksi sopimuskauden aikana. Työryhmäkirjaukset ovat kaikille neuvotteluosapuolille merkki siitä, että meillä on paljon yhdessä tehtävää. Yhteisten asioiden äärelle ehdittiinkin palata jo ennen kesälomia ja työ jatkuu entistä tiiviimmin tulevan syksyn aikana. Tapaamisia on kalenteroitu tiiviiseen tahtiin kaikkien työehtosopimusten työryhmien osalta. Määräajat työryhmille on kunnianhimoiset ja velvoittavat kaikki osapuolet aktiiviseen ratkaisujen etsimiseen. Yliopistojen yleisessä työehtosopimuksessa myös käytössä olevien järjestelyerien suuruus riippuu neuvotteluosapuolten kyvystä löytää ratkaisuja yhdessä. Nyt meillä on vaikean neuvottelukierroksen jälkeen näytönpaikka, yhdessä.

Neuvottelutoiminta on jatkuvaa yhteistyötä. Yhteistyötä tehdään syksyn aikana tiiviisti. Palkkausjärjestelmäuudistukset ovat työryhmien kehitettävänä yliopistojen ja harjoittelukoulujen sekä Kansallisgallerian ja Helsingin yliopiston kiinteistöpalvelut Oy:n osalta. Kaikissa valmista tulisi saada syksyn ja alkutalven aikana. Kirein aikataulu on yliopistojen yleisen sopimuksen osalta, jossa valmista tulisi olla jo ennen syyskuun loppua. Vastaavasti yksityisen opetusalan työehtosopimuksen ja aikuiskoulutuskeskusten työehtosopimuksen osalta keskusteluissa ovat työaikajärjestelmien uudistaminen sekä muut työaikoihin liittyvät kysymykset. Lisäksi talven aikana myös näiden sopimusten osalta käynnistetään palkkausjärjestelmäuudistukset.

Paljon tekemistä on siis edessä syksylle. Katse on suunnattu jo kohti tulevaa ja rakentavaa yhteistyötä. Luomme uutta ja tulevaa yhdessä.

Ihanaa uutta lukuvuotta kaikille. Yhteistyön merkeissä tavataan!

Jaa

Seuraa