» Uutishuone » Blogi » Seminaari kuoli – eläköön seminaari

Seminaari kuoli – eläköön seminaari

Harpomme sisään Kaapelitehtaalle. Tarkoituksemme on käynnistää siellä koulutusjatkumon visiotyö. Workshopimme alkaa kohta tilaisuudessa, joka on saanut nimekseen Dare to Learn. Sen vastuutaho on nuorista koostuva Sivistyskiihdyttämö, joka edistää elinikäistä oppimista.

Seuraavana päivänä hymyilytti. Päässä surrasi ajatuksia. TÄTÄ koulutussektori on kaivannut! Mielikuva koulutuksesta ja oppimisesta päivittyi ja nuortui syyskuisten hetkien aikana. Oppiminen on kivaa! KYLLÄ VAAN! Tätä me haluamme lisää: uudenlaista ajattelua, yhdessä tekemistä! Ennen kaikkea ROHKEUTTA kokeilla uutta.

Main stagella on meneillään seuraavan keynote -puhujan vahva esittely. Musiikki pauhaa, yleisö seisoo ja taputtaa puhujan – arvostetun professorin – sisään seisoen. Tunnelma on katossa. Suuren skriinin edessä alkaa professorin esitys ja väki hiljenee kuuntelemaan. Porukka koostuu kaikenikäisistä, eri puolilta maailmaa ja Suomea tulleista osallistujista. Yhteistä on kiinnostus oppimiseen.

Hetkeä aikaisemmin meidän workshopissamme pohdittiin superosaavien alustajien johdolla suomalaisen koulutusjärjestelmän tulevaisuutta osana visiotyötämme. How to Stay at the Top of the World – the Future of the Finnish Education System. Jouduimme heti alkuun päivittämään workshopin toteutuksen uusiksi ja hinkkaamamme suunnitelma meni siinä. Reivauksen keskellä yksi eksperteistämme totesi vielä tekevänsä homman lomassa videon. Oukei.

Niin teemojemme puheenjohtajat kuin osallistujat hyppäsivät aiheiseen ja kävivät idearikasta keskustelua tietämättä välttämättä edes kuka vieressä istuva henkilö on, saati mistä hän on kotoisin. Tilanteessa yhdistyi vahva substanssin hallinta ja maailman muutos konkreettisesti: digi, kansainvälisyys ja yhdessä tekeminen ovat asioita, jotka ovat täällä.

Tapa tehdä muuttuu – se on väistämätöntä. Miten se muuttuu, riippuu paljon kunkin työtehtävistä ja asenteesta. Kyytiin voi hypätä helpostikin, vaikka menemällä mukaan nuorempien maailmaan.

Perinteiset seminaarit me keski-ikäiset voimme istua keskenämme.

Jaa

Seuraa