» Uutishuone » Blogi » Keskustelua tekijänoikeuksista

Keskustelua tekijänoikeuksista

Sivistystyönantajien jäsentiedotteessa numerossa 19/2016 käsiteltiin tekijänoikeuslausekkeen ottamista työsopimuksiin. Jäsentiedotetta selvästi luettiin päätellen siitä, että sen julkaisemisesta alkoi varsin vilkas keskustelu sosiaalisen median eri välineissä. Keskustelun laineet loiskivat voimakkaimmin yliopistoyhteisössä vaikka jäsentiedotteen varsinaisena kohteena eivät olleet Sivistystyönantajien jäsenyliopistot vaan oppilaitokset.

Keskustelua seuranneena on selvää, että tekijänoikeudet ovat merkittävä asiakokonaisuus kaikissa Sivistystyönantajien jäsenyhteisöissä. Tekijänoikeuksiin eri tilanteissa liittyvä problematiikka on hyvin tiedossamme eikä jäsentiedotteessa mainittu sinänsä oivallinen mallilauseke välttämättä sovi sellaisenaan kaikkiin niihin moninaisiin tilanteisiin, jotka etenkin yliopistoissa liittyvät tekijänoikeuksiin. Sivistystyönantajien toimistossa luotetaan siihen, että yliopistoissa tekijänoikeuksiin liittyvät kysymykset hahmotetaan niin hyvin, että erilaisia tekijänoikeuksien siirtoja koskevia mallilausekkeita osataan soveltaa asianmukaisesti – ja jättää myös soveltamatta.

Sivistystyönantajat toteaa, että olemme valmiita yhteistyöhön ja avoimeen pohdintaan tekijänoikeuksiin liittyen sidosryhmiemme kanssa. Yksi hyvä tapa olisi yhteisen tekijänoikeusseminaarin järjestäminen henkilöstöä edustavien järjestöjen ja muiden sidosryhmien kanssa.

Jaa

Seuraa